VEIDEKKE PREFAB

FIBERBETONG

Fiberbetong kan beskrivas som en betong där den traditionella armeringen helt eller delvis ersatts med jämt fördelade fibrer. Resultatet blir ett starkt och segt material som kan användas i de flesta konstruktioner.

 

Fiberbetong ger dig frihet och möjligheter när du arbetar med design och konstruktion. Du kan göra väggar ner till 12mm och ändå klarar alla kvalitetskrav. Du kan leka med olika former, färga in, skapa illusioner. Stora ytor, små detaljer. Husväggar, konstverk, bänkar, handfat. Fiberbetong håller. Och det är så gott som underhållsfritt. Vi vill att du ska upptäcka fiberbetongen, se vad den kan göra för dig och att du ska bli lika entusiastisk som vi över dess genialiska egenskaper. Känna att den är framtidens byggmaterial.

Fiberbetongens styrkor

Det finns flera skäl till att använda fiberbetong.

  • Motståndskraftigt
  • Konstruktionsvänligt
  • Lång livscykel
  • Mer miljövänligt
  • Mindre volym, mindre vikt

SKAPA VAD DU VILL

Med fiberbetong har du också stora möjligheter när det gäller val av form, färg och profil. Fiber­betong kan betraktas som ett byggmaterial med helt ­homogena egenskaper.

Fiberbetongens speciella egenskaper gör att den ­fungerar inom många olika användningsområden, från husfasader till konstverk och utsmyckningar.

Vi visar gärna hur vi tänker och arbetar. Boka in ett besök hos oss – låt dig inspireras, experimentera med materialet i vårt laboratorium och ta en rundtur i fabriken.

Väggelement i fiberbetong

Allmänna Gränd, Stockholm

Kom och besök oss!

Boka in ett besök hos oss – låt dig inspireras, experimentera med materialet i vårt laboratorium och ta en rundtur i fabriken.

REFERENSER

TBO

DALÉNUM, LIDINGÖ

Projekt:

Ett byggnadsprojekt där fastigheterna renoverades varsamt för att återskapa den gamla stilen. Vi levererade fasader till fabriksbyggnader i 16 mm fiberbetong.

Byggherre:

JM Entreprenad AB

Arkitekt:

Nyréns Arkitektkontor, Stockholm

År:

2009

KVARTERET JAKOB, STOCKHOLM

Projekt:

sdcdc

Byggherre:

Vasakronan

Arkitekt:

White, Stockholm

År:

2011